Crowdfunding

Bij Ons streeft ernaar om geen anoniem geld te lenen van een bank. Wij geloven in crowdfunding als middel om samen met je (lokale) netwerk de financiering van ons doel te bereiken. Behalve dat het de benodigde euro's biedt, bevordert het ook de lokale betrokkenheid en ambassadeurs voor het initiatief. En als de crowdfunding eenmaal loopt, kunnen we direct aan de slag met onze plannen. Want we verwachten dat de meeste crowdfunders ten minste één keer per week bij ons in de winkel komen voor een lekker stuk kaas of andere zuivelproducten, taartje of koffie! Voor de crowdfunders die wat verder weg wonen hebben we als optie een stempelkaart voor een aantal verrassingspakketten. 

Wat krijg je hier voor terug?

Bij ons kun je een of meerdere stempelkaarten kopen ter waarde van € 100.

Stempelkaart optie 1:

  • Iedere week stempelen met een korting van € 2,- gedurende 1 jaar.
  • Elk kwartaal een verrassing.

Stempelkaart optie 2:

  • 3x een verrassingspakket. 
  • Elk kwartaal een verrassing.

Totale waarde van de stempelkaart is meer dan 130 euro, een rendement van ruim 30% over een jaar! Je helpt ons hiermee met geld maar uiteraard vinden we het ook leuk om je elke week terug te zien in onze winkel en je te verwennen met (h)eerlijke producten uit de streek.

Afspraken

Bij Ons worden de stempelkaarten op naam en met een opvolgnummer verstrekt.
Ontvang elke week korting door het vakje met het juiste weeknummer te laten afstempelen. Kan je een keer een week niet? Geen probleem. Je mag altijd een stempel van een eerdere week gebruiken. Je kunt maximaal 2 stempels in totaal per week gebruiken, dus 1 van deze week plus 1 van een eerdere week. Heb je aan het einde van het jaar nog stempels over dan mag je die nog gedurende
3 maanden bij ons laten afstempelen, maar wel met een maximum van een stempel per week. De ingangsdatum van de stempelkaart is 8 mei 2023.

Meer investeren? Crowdfundingslening!

Een groter bedrag investeren, ja graag! Vanaf 1000 euro met een financieel aantrekkelijk rendement van 4% per jaar gaan we je na het tweede jaar van de opening terugbetalen in 36 maandelijkse termijnen. De eerste twee jaar ontvang je dan alleen de rente eenmaal per jaar uitbetaald. De drie jaren daarna betalen we rente en terugbetalingen in maandelijkse termijnen. Wil je deze vorm combineren met een stempelkaart dan kan dit uiteraard ook.

Andere manieren voorfinancieren in bijvoorbeeld cadeaukaarten voor jouw personeel of heb je een ander idee? Wij staan altijd open voor leuke ideeën. Neem hiervoor contact op!

Optie 4 gift / donatie

Naast de opties om Bij Ons te stempelen en de crowdfundingslening wordt er ook gevraagd naar een optie donatie/gift. Deze hebben we toegevoegd in het formulier als 4e optie.

Na het invullen van het deelnameformulier crowdfunding via de link 'Crowdfunder worden?' nemen wij contact met je op.

Vragen en/of opmerkingen of suggesties over crowdfunding Bij Ons. 

We gaan uiteraard zorgvuldig om met jullie persoonlijke gegevens. Dit hebben we vastgelegd in onze Privacy Verklaring.

Waarom een eigen crowdfunding opzetten?

Je betaald al gauw 10 tot 15% aan kosten aan partijen die een platform aanbieden voor crowdfunding. Bij Ons willen we elke euro die we hierop kunnen besparen investeren in de plek die we willen creëren. Daarom kiezen we ervoor ons (lokale) netwerk aan te spreken om ons te steunen.

Wanneer gaan we het geld gebruiken?

Op 5 april 2023 gaan we de winkel voortzetten. Het zal mooi zijn als we ons streefbedrag kunnen bereiken. Mocht het door omstandigheden niet doorgaan op 5 april 2023 en er is geen nieuwe startdatum inzicht dan zullen wij uiteraard het gestorte bedrag terugstorten.

Betaling via een betaalverzoek of door een bankoverschrijving

Nadat we het ingevulde deelnameformulier hebben ontvangen nemen we contact met je op.Voor de stempelkaarten sturen we je een betaalverzoek en wil je een groter bedrag investeren of doneren dan vragen we je een bankoverschrijving te doen. 

Meer informatie over de voorwaarden en risico’s van crowdfunden en investeren in Bij Ons vind je hier.